illustrationsbild arbetsplats

Byggbranschen 2024

Ränteläget har stabiliserat sig och inflationen ser ut att fortsätta ner samtidigt som vi fortfarande ser mycket oroligheter runt om i världen. Vad betyder allt det här för byggbranschen och hur påverkas våra kunder?
Det första vi ser är att företagen håller hårdare i sina pengar. Fortsatt höga räntor gör det svårt att investera i nya storbyggen. Denna trend har vi också sett under 2023 och nu börjar den efterspelande effekten dyka upp. En ökad efterfrågan på bostadsmarknaden.

Den senaste prognosen av att bolåneräntorna kommer justeras ner närmare 2% under 2024 kommer förmodligen spä på efterfrågan ytterligare samtidigt som vi troligtvis kommer se en ökning av huspriserna.

Detta förklarar också den tillströmning vi sett från våra privatkunder. Många vill renovera, bygga om och bygga nytt. Och det är en klok idé så länge de ekonomiska resurserna finns där. Det blir en investering för framtiden.


En positiv framtidstro


Vi på JWM ser ljust på 2024 och tror det kommer bli ett år med mycket renoverings – och byggprojekt från våra privatkunder. Samtidigt tror vi de stora byggnationerna kommer sätta fart på riktigt igen under den senare halvan av året.

Som vanligt är ni alltid välkomna att höra av er till oss redan på idéstadiet av ert nästa byggprojekt. Vi guidar er gärna i rätt riktning både vad gäller planering, materialval och utförande.


Skribent 22 januari, 2024

Sven Wiese

Projektledare och kalkyl

0705-823979 - info@jwmbygg.se

Tidigare nyheter

Card image cap
20 juni, 2024
Glad Sommar!

Vi på JWM vill passa på att önska alla våra fina kunder och samarbetspartners en riktigt härlig sommar!

Läs mer
Card image cap
19 juni, 2024
Nya & bättre regler för ROT-avdraget

Från och med den 1 juli 2024 kommer rotavdraget att höjas för alla privatpersoner och hushåll.

Läs mer
Card image cap
17 november, 2023
Renovering hos familjen Kittelberg

Vi har genomfört en stor renovering av en 70-tals villa till familjen Kittelberg i Bara.

Läs mer