Markus berättar om nu, då och framtiden

En kort intervju med Markus Nilsson, en av grundarna till JWM bygg.
Vad låg bakom idén till att starta JWM Bygg?

Johan startade JWM Bygg 2007. Jag hade vid den tiden en enskild firma och samarbetade väldigt mycket med Johan.

I takt med att efterfrågan steg för oss båda insåg vi att vi var starkare tillsammans och i början på 2010 köpte jag in mig i JWM och stängde ner min egen enskilda firma. Sedan dess har vi tillsammans utvecklat JWM till vad det är idag.

Ni har ju varit verksamma i över 15 år nu, vad skulle du säga är nyckeln till framgången?

Kontinuitet – Där finns inga genvägar. Det är hårt arbete som gäller för att hålla kunderna nöjda. Då kommer de tillbaka, egentligen är det inte konstigare än så. Du måste leverera och du måste leverera med kvalité, varje gång.


Vad skulle du säga är det bästa med att driva ditt eget byggföretag?

Möjligheterna som det kommer med. Möjligheterna att utveckla vår arbetsplats och vårt erbjudande och skapa något som våra medarbetare vill vara en del av och som våra kunder gillar. Skapa den kontinuiteten som jag tidigare nämnde.

Sedan är också möjligheterna att styra över min egen tid något som jag gillar.

Hur skulle du säga att byggbranschen mår just nu med tanke på pandemin och de nya oroligheterna runt om i Europa?


Det är för tidigt att säga. Mycket grundar sig på de stora aktörerna. Om de får ett tapp så börjar de ta sig ann lite mindre projekt och då minskar projekt för oss och andra byggföretag i vår storlek. Men det tar 3-5 år innan man börjar se en effekt av det.


Hur ser du på framtiden med JWM? – Vad har ni för utmaningar och vad är ert nästa delmål?

En ökning av personal ska vi göra, men med ett förståndigt tempo. Ett steg i taget och tänka till två gånger. Fortsätter projekten att dyka upp i den takt som nu så kommer vi göra det snabbare.

Men mycket ligger i luften med en ökad inflation och som du nämnde oroligheter i Europa mm. så det gäller som sagt att ta ett steg i taget. Just nu letar vi efter arbetsledare både för privat och företagssidan. Så känner du som läsare dig träffad är det bara att höra av dig!


Till sist, blir det någon semester i år?

Det blir faktiskt en sväng till medelhavet och sedan ska vi hälsa på några vänner i Spanien. Men mestadels blir det hemmavid med familjen!

Tidigare nyheter

Card image cap
17 maj, 2023
Totalrenovering av lägenhet i Malmö

Vi har nu färdigställt en totalrenovering av lägenhet i Malmö. Det har varit ett stort och omfattande arbete men resultatet har blivit riktigt bra.

Läs mer
Card image cap
6 april, 2023
Tankar om byggbranschen

Vi får ofta frågan om det är rätt att renovera nu eller om man ska vänta. Här delar vi med oss av våra tankar om byggbranschen just nu.

Läs mer
Card image cap
7 december, 2022
Exklusivt samarbete med Kvik

Vi går in i ett exklusivt samarbete med Kvik och kan erbjuda alla våra kunder 20 % rabatt på hela utbudet från Kvik. Kök, badrum och garderober - du väljer från hela katalogen.

Läs mer