Renovering av hus i Lomma

Under våren har vi färdigställt en omfattande renovering av Oscar Bengtssons villa i Lomma.
Vi började med att öppna upp vardagsrummet mot köket för att skapa en större och öppnare planlösning. Den bärande väggen balkades upp för att skapa en stabil struktur.

Samtidigt rev vi ut det gamla köket, slog upp dörr och vägg mot hallen och byggde upp en större och mer inbjudande entré till köket.


Nästa utmaning var att få in mer ljus i rummet. I köket fanns två fönster i olika storlekar vilket inte gav tillräckligt med ljusinsläpp för att göra det nya rummet rättvisa.

Lösningen blev att öppna upp husväggen och installera ytterligare ett fönster. Samtidigt linjerade vi alla fönsterna vilket skapade både ett modernt och stilrent intryck med ett väldigt tillfredställande ljusinsläpp.”När vi rivit ytterväggen upptäcktes några gömda problem som vi inte kunnat förutspå tidigare. Men både konstruktören och Sven på JWM hjälpte till att hitta en ny lösning som dessutom blev billigare för mig.”

Oscar Bengtsson


Detta tillsammans med installation av en pardörr med stora glasfönster till uterummet satte pricken över i:et. Därefter återstod läggning av ett nytt golv och montering av det nya köket innan rummet var fulländat.Ovanvåningen behövde också lite mer ljus. Vi gjorde en liknande fönsterinstallation däruppe vilket inte bara gav ett bättre ljusinsläpp utan också en bättre utsikt över den fina lantliga utemiljön.

”Jag är supernöjd med JWM bygg! De har varit lyhörda och lyssnat in på mina önskemål och varit väldigt service minded hela projektet igenom. Resultatet har blivit exakt som jag ville!

Oscar BengtssonDen sista touchen sattes på husets fasad där nytt tegel runt fönsterpartierna behövde läggas. En exakt matchning av färg och nyans skapade en utmaning men resultat blev helt perfekt.


Skribent 28 september, 2023

Sven Wiese

Projektledare och kalkyl

0705-82 39 79 - info@jwmbygg.se

Tidigare nyheter

Card image cap
22 januari, 2024
Byggbranschen 2024

Ränteläget har stabiliserat sig och inflationen ser ut att fortsätta ner samtidigt som vi fortfarande ser mycket oroligheter runt om i världen. Vad betyder allt det här för byggbranschen och hur påverkas våra kunder?

Läs mer
Card image cap
17 november, 2023
Renovering hos familjen Kittelberg

Vi har genomfört en stor renovering av en 70-tals villa till familjen Kittelberg i Bara.

Läs mer
Card image cap
10 juli, 2023
Glad sommar!

Vi vill passa på att önska alla våra kunder och samarbetspartners en fantastisk sommar och semester!

Läs mer