Renovering hos familjen Kittelberg

Vi har genomfört en stor renovering av en 70-tals villa till familjen Kittelberg i Bara.
Vi kom i kontakt med familjen Kittelberg efter att de köpt ett nytt hus i Bara. En 70 – tals villa som de ville modernisera och fräscha upp. Efter det inledande projekteringsmötet satte vi upp en trestegs plan för renoveringen där vi nu gjort klart fas ett.


Öppen planlösning

Vi började med att riva ner och stabilisera den bärande väggen mellan vardagsrum, kök och hall. Detta skapade en stor gemensam yta på nedre plan med både bättre ljusinsläpp och bättre möjligheter till umgänge.

Vi hade ett väldigt nära och bra samarbete med familjen Kittelberg som själva deltog i renoveringen med spackling och målning.Nytt kök och nya golv

Vi satte in ett nytt modernt kök från Kvik och la nytt golv på hela nedervåningen.”Det var första gången vi gav oss på en renovering och det kändes väldigt bra och tryggt med JWM genom hela projektet.”

Hillevi Kittelberg


Ovanvåningen

På ovanvåningen byggde vi en ny vägg och öppnade upp en dörr. Detta tillsammans med ett nytt takfönster gjorde ovanvåningen en plats att vara på.

Det som inte syns

Vi passade på att förbereda så mycket som möjligt för att göra de framtida renoveringsfaserna så kostnadseffektiva som möjligt. Vi drog ny el och VVS och gjorde ett grundläggande arbete för installation av ett nytt ventilationssystem till huset.

Hela renoveringen gick smidigt fram, dels för den goda kommunikationen med familjen, dels för det inledande och grundläggande planeringsarbetet.

Vi ser fram emot att hjälpa till med både fas två – ventilationssystem, och fas tre – badrumsrenovering när tiden för det är kommen.”Jag kommer absolut rekommendera JWM bygg till vänner och familj…i själva verket har jag faktiskt redan gjort det 😊

Hillevi Kittelberg

Skribent 17 november, 2023

Sven Wiese

Projektledare och kalkyl

0705-82 39 79 - info@jwmbygg.se

Tidigare nyheter

Card image cap
22 januari, 2024
Byggbranschen 2024

Ränteläget har stabiliserat sig och inflationen ser ut att fortsätta ner samtidigt som vi fortfarande ser mycket oroligheter runt om i världen. Vad betyder allt det här för byggbranschen och hur påverkas våra kunder?

Läs mer
Card image cap
28 september, 2023
Renovering av hus i Lomma

Under våren har vi färdigställt en omfattande renovering av Oscar Bengtssons villa i Lomma.

Läs mer
Card image cap
10 juli, 2023
Glad sommar!

Vi vill passa på att önska alla våra kunder och samarbetspartners en fantastisk sommar och semester!

Läs mer